Chief Instructor en voorzitter van Krav Maga Global

Eyal Yanilov is de hoofdinstructeur en voorzitter van Krav Maga Global (KMG). Hij is ook verantwoordelijk voor de opleiding van instructeurs in de KMG. Eyal Yanilov is geboren in 1959 en heeft Krav Maga gestudeerd onder leiding van de oprichter, Imi Sde-Or (Lichtenfeld).

Tot de jaren 80 was Eyal de hoogste assistent van Grootmeester Imi, en een van zijn trouwste leerlingen. Actief sinds 1973 op het gebied van Krav Maga, is hij heden ten dage de hoogste instructeur. Eyal is de enige die de hoogste graad heeft, toegekend door Imi zelf (Master Level 4/Expert Level 8) en die het unieke “Founders Diplomoa of Excellence” heeft.

Hij begon zijn training met Eli Avikzar (op dat moment de hoogste in graad) en begon snel daarna te trainen met Imi zelf. Kort daarna, nadat Imi hem aan het hoofd van het professionele comité van Krav Maga plaatste, werd Eyal verantwoordelijk voor het voorbereiden en up-to-date houden van de Krav Maga lessen. Het was ook zijn taak om de kennis, de aanpassingen van de technieken en de laatste trainingsmethodes aan andere instructeurs door te geven.

NA IMI LICHTENFELD

Sinds het overlijden van de stichter Imi Sde-Or, is het de taak van Eyal om de grondbeginselen van Krav Maga en de hieruit voortvloeiende technieken te verklaren en bij te houden.

In 1981 onderwees Eyal Yanilov de Krav Maga technieken aan Amerikaanse burgers, en sindsdien heeft hij in vele landen les gegeven, onder auspiciën van het Israëlische Ministerie van Onderwijs en de International Krav Maga Federation (IKMF).

Hij en zijn meest begaafde leerlingen fungeren als lokaal directeur of hoofdinstructeur in hun landen, en zij zijn de drijvende kracht achter de wereldwijde uitbreiding van Krav Maga.

De heer Yanilov is afgestudeerd aan de School for Trainers and Instructors aan het “Wingate Institute for Sport and Physical Education”, en is ingenieur electriciteit van beroep. Hij heeft ook enkele jaren training gegeven aan elite-eenheden van anti-terreur organisaties.

Sinds het begin van de jaren 80 richten de lessen van Eyal zich naar een ruim publiek: burgers komen de technieken van self-defense aanleren, evenals militaire eenheden, politiediensten, lijfwachten, speciale eenheden, ant-terreur eenheden, en veiligheidsdiensten uit Israël, Europe, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

Het voornaamste doel van de heer Yanilov is de toekomstige instructeurs van Krav Maga in de wereld op te leiden.

Initiatieven in deze richting worden door hem ten zeerste op prijs gesteld.